Што може да подобриме од искуствата кои ги имаме и како да ја раскинеме спрегата на политичката моќ и бизнис интересот

Автор на тексот: Билјана Ивановскапретседател на Државната комисија за спречување на корупцијаОвој текст беше говорот со која Билјана Ивановска се…

ФАЛСИФИКАЦИЈА НА УРБАНИОТ ИДЕНТИТЕТ НА СКОПЈЕ

АРХИДОМ, ДЕФРАГМЕНТАЦИЈА НА ГЕНИУС ЛОЦИ Краток есеј од Магистерски труд.Септември 2013 година, Академија за архитектура Мастрихт, Холандија. Автор Татјана де…

Општина Центар може да ја одземе парцелата кај „Холидеј ин“ од МПЦ и Зоран Антиќ – Институт за комуникациски студии

Преземено од: samoprasaj.mk „Прво, сметам дека е голема глупост што некој дозволил на оваа локација да се планира изградба на…